Op 2 maart 1961 zag ik het levenslicht en groeide op in een protestants (christelijk gereformeerd) kwekersgezin in Aalsmeer. Na het voortgezet onderwijs (1977) had ik het op school wel gezien en ging ik werken in de rozenkwekerij van de familie en er volgde nog diverse andere banen. Zo werkte ik enige tijd in een winkel van tuinbouw-artikelen, ik was vertegenwoordiger, werkte een tijdje in een jeugdhotel in Amsterdam en korte tijd ook voor een export-firma op de bloemenveiling. Van 1992 tot begin 2009 werkte ik op een kwekerij in de Heliconia's, een tropische snijbloem.

heliconia

In 2009 maakte ik een switch naar het NT2-onderwijs. Eerst als docent inburgering en sinds 2010 als freelancer taaldocent voor het project 'Taal in de Buurt' in de gemeente Den Haag (en tegenwoordig trouwens ook op particuliere basis).

Al vanaf mijn kleuterjaren had ik grote belangstelling voor de Bijbel en in mijn tienerjaren werd ik een hartstochtelijk bijbelvorser en dat is nooit veranderd. Sinds eind jaren tachtig werd ik ook steeds meer gevraagd als spreker in samenkomsten en werd ik actief als bijbelleraar. 

In 1990 leerde ik via mijn spreekbeurten mijn huidige vrouw Petra Heemskerk kennen. Datzelfde jaar nog verloofden wij ons in Parijs en op 21 april 1992 traden wij in het huwelijk in Katwijk aan Zee. Daar gingen we ook wonen en we kregen drie kinderen: Naomi (1993), Boaz (1997) en Jachin (1998). Sinds 1997 wonen we met ons gezin in Rijnsburg (gemeente Katwijk).

In het jaar 2000 begon ik een eigen bijbelstudie-website: www.goedbericht.nl. Daarop staan inmiddels duizenden artikelen, blogs, powerpoints, audio-files en video's. Dit veelzijdige werk en alles wat daaronder valt, doe ik principieel gratis. Aangezien dit werk mij steeds meer in beslag ging nemen hebben we in 2009 Stichting GoedBericht opgericht om sympathisanten in de gelegenheid te stellen het werk van GoedBericht te ondersteunen. Petra werkt daarbij vier dagen op een accountantskantoor en zelf werk ik ook nog een paar avonden als NT2-docent. Ons oogmerk is om maximaal tijd tijd vrij te kunnen maken voor het Goede Bericht.